Kunstnerisk frihed kommer i mange former. 37-årige Kent Pedersen har fundet sit frirum i dragkarakteren Cassandra Starlight. Som Cassandra har han mulighed for at bestemme sin performance selv.
Monthly Archives: september 2021
Rasmus fik foden indenfor på kendt fodboldmedie: “Der opnåede jeg virkelig drengedrømmen”
Rasmus Bydam Eghøje indfriede sin drengedrøm og fik arbejde hos Copenhagen Sundays. Selvom hverdagen indebar interviews med nogle af Danmarks bedste fodboldspillere, så oplevede han også en hverdag, som var fyldt med rygter og intern konkurrence.
Af Mikkel Kjær
Rasmus opnåede drengedrømmen: Hvad har han lært?
På trods af, at Rasmus Eghøje fik en fod indenfor i sportsverdenen, og indfriede hans drengedrøm, så trådte han også ind i en verden, hvor rygter og citater taget ud af en sammenhæng, står øverst på dagsordenen.

Af Mikkel Kjær
I mange år havde Rasmus set sportsjournalister, som Carsten Werge og Per Frimann, rejse land og rige rundt og kommentere fodbold. At se sine yndlingssportsjournalister hjemme i fjernsynet vækkede en jalousi, men det tændte også en drøm om at blive sportsjournalist.
Muligheden for at komme ud og rejse, få en masse oplevelser og dække ens store interesse lød som en drengedrøm for Rasmus, der har fulgt fodbold i over 10 år.
Løvehjerte og Lord’en på landsholdet
Rasmus’ fodbold interesse går tilbage til 2009-2010, hvor FC København vinder 4-0 over Brøndby. Han husker særligt, hvordan han oplevede stemningen på stadion, gennem fjernsynet i stuen. Siden hen blev det Nicklas Bendtner og hans mange mål på landsholdet, som holdt hans fodbold interesse til ilden.
Specielt landsholdet vækker stærke følelser frem hos Rasmus. Måden, hvor på, de formår at samle den danske befolkning, på tværs af etnicitet, religion og baggrund, beskriver han som unik. En følelse som kun blev forstærket under sommerens EM-slutrunde, hvor hele landet fulgte med, da Danmark nåede til semifinalen på Wembley.
”I modsætning til klubfodbold, er det allesammen som støtter op om landsholdet,” siger Rasmus.
Fra grus til græs
Det startede egentlig med en spirende karriere som tennisspiller, men de mange stævner, hvor man stod alene, var ikke noget for Rasmus i længden. Han savnede fællesskabet, så han startede til fodbold, hvor han fik mange gode kammerater, men han fandt også det fællesskab han havde savnet.
”At komme ud og få et fællesskab, det var nok derfor jeg synes det var interessant,” forklarer Rasmus.
I takt med, at de blev ældre, begyndte folk at få andre interesser, hvilket fik Rasmus til at skifte klub. Han fandt endnu engang et stærkt fællesskab blandt sine holdkammerater. Dog blev det mere og mere seriøst, hvorfor Rasmus mistede lysten igen. Han valgte i stedet at fokusere på skolen og fandt nye interesser, som computerspil og hygge med vennerne.
Selvom interessen for fodbold stod i baggrunden, så begyndte han på Handelsgymnasium i Slagelse, hvor de stiftede et fodboldhold. Her var der plads til sjov, hygge og en øl bagefter.
”Igen var det fællesskabet der var øverst, og jeg genfandt kærligheden for at spille fodbold,” uddyber Rasmus.
En fod indenfor
I dag er Rasmus 21 år og er netop startet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han håber at få rygsækken fyldt med redskaber, som han kan bruge i den journalistiske verden. En verden som han kort har prøvet kræfter med.
Han skulle egentlig have været på højskole i december 2020, men det satte den verdensomspændende corona pandemi en stopper for. I stedet valgte han at skrive rundt til forskellige medier for at høre, om de kunne bruge sådan en som ham.
Gennem FCK-miljøet kendte Rasmus det mindre fanmedie Copenhagen Sundays, som gav ham chancen. Han startede med at tage billeder, men det udviklede sig, og ansvaret blev større. Jobbet hos Copenhagen Sundays betød, at han fik lov til at interview FCK spillerne i klub- og landsholds øjemed.
”Så der fik jeg prøvet den lille drengedrøm af,” siger Rasmus med et smil på læben.
Når Rasmus i dag ser tilbage på sit arbejde i fodboldverdenen, så har han fået en masse lærerige oplevelser og et stærkt netværk blandt andre sportsjournalister. Men det var heller ikke så romantisk, som han havde forestillet sig. Han beskriver en branche, som er baseret på rygter og misinformationer.
”Der kan man godt mærke, at den tabloid presse er meget fokuseret på fodboldmiljøet,” uddyber Rasmus.
Hello world!
Welcome to Mediajungle.dk. Once you’ve read these messages, you can either edit or delete this post.
IMPORTANT:If you wish your site to be visible outside of the Mediajungle-community, you will need to change the settings in Dashboard -> Settings -> Reading.
Please note 1: We will auto delete accounts (including all content), where the owner has not logged in for two years.
Please note 2: Your site must have some relation to your activities at The Danish School of Media and Journalism. If this is not the case, please choose another blog service.